sobota 2. marca 2019

Stretnutie absolventov SVŠ 2019

Pozvánka na stretnutie absolventov SVŠ 2019


Vážení spolužiaci, tento rok máme 57. výročie maturity, nevideli sme sa dva roky a to je najvyšší čas, aby sme sa stretli. Z diskusií po minulom stretnutí vyplynulo, že mať pri obede medzi nohami drevenú nohu nie zvlášť príjemné. Skúšal som zohnať reštauráciu s lepším stolovaním v strede mesta, ale všade mi vysvetlili, že keď chceme mať pri obede stoly vedľa seba, na 26 oslávencov je treba 13 stolov a to zaberie veľa miesta.

V reštaurácii Illy´s mi navrhli, aby sme pri obede mali stoly v ich štandardnom rozložení, teda šesť stolov po štyroch hosťoch a jeden okrúhly pre štyroch, spolu len 7 stolov. Budeme mať k dispozícii 28 miest, čo asi bude stačiť. Minule nás bolo 26 a predtým tiež.  V rezerve bude ešte jeden stôl, čo by bolo 32 ľudí aj s Ivanovými husličkami.
Miestom stretnutia bude opäť Reštaurácia Illy´s, Záhorácka 5347/27, Malacky. Internetová adresa podniku je www.illys-restaurant.sk. Na ich stránke sú všetky informácie o reštaurácii, vrátane jedálneho lístka. Je to slušná reštaurácia, skoro v centre mesta, s dobrou kuchyňou a budeme mať uzatvorenú miestnosť, aby sme sa mohli porozprávať, či si aj zaspievať. Nakoniec sme tam boli v roku 2017, tak to bude asi podobné.
Stretneme sa v sobotu 15. júna o 15. hodine pred reštauráciou, tá je proti kostolu na dolnom konci. Pri príjazde autom od centrálnej križovatky pri kláštore pôjdete smerom na Leváre (Gajary), tesne za AFK (čierna budova na pravej strane) zabočíte vpravo, hneď vľavo a ste na dosť veľkom parkovisku. Necháte si tam auto a spolu s tými, čo pôjdu peši, bude pokračovať pred kostol. Za kostolom sú dokonca lavičky na fotenie, snáď zase nebude pršať. 
Keď sa zídeme, tak sa najskôr všetci odfotografujeme. Keďže každý rok prišlo zopár oslávencov na stretnutie neskoro pripomínam, že 15. hodín sú na Záhorí TRI HODINY PO OBEDE. Zabudnite na našu dôležitosť a príďte načas, aby nikto nechýbal na spoločnej fotografii. Nefotografujeme sa pre seba, ale pre spolužiakov. Vlaky, autobusy a vlastná doprava potrebujú Váš včasný odchod z domu, prosím. 
Program stretnutia bude rovnaký ako po minulé roky. Keď prídeme z fotografovania, tak sa usadíme, zaregistrujeme sa pri okrúhlom stole u Tona Mráza a zaplatíme obvyklých   20 €. Pokiaľ ešte nebudú roznášať jedenie, tak začneme krátku spoveď o našich novotách posledných rokov.
O piatej bude večera, reštaurácia nám opäť ponúka na večeru tri jedlá, vyprážané plnené kura Gordon Blue, prírodné plnené Kuracie prsia a Chrumkavý šalát s kuracím mäsom, samozrejme plus príloha opekané zemiaky/ryža. Presné menu dohodnem po 7.6.2019. 
Po večeri si môžeme ľubovoľne stoly premiestniť, napríklad môžeme si tri a tri zraziť, aby sme boli bližšie pri sebe. Potom budeme pokračovať v predstaveniach každého oslávenca. Nakoniec budeme pokračovať v debatách a spevom sprevádzať Ivanove husličky a harmoniku.
Po večeri si každý môže sám objednávať pitie, či niečo pod zub, pokiaľ to bude u čašníčky kryté naším vkladom. Keď sa vklad minie, bude si musieť každý svoju objednávku zaplatiť sám.
Posledná vážna vec je prihlasovanie na stretnutie. Prosím, aby ste sa všetci prihlasovali u mňa osobne, na pevnej linke 034 3903427, na mobile 0903712438, mailom mraz.anton@gmail.com prípadne poštou na adresu Anton Mráz, 1. mája 29, 90101 Malacky.  Samozrejme akceptujem aj prihlásenie cez Joža Čižmára.

Prihlásenie by malo vyzerať takto:
Prihlasujem sa na maturitné stretnutie 2019, po príchode zaplatím za občerstvenie 20 €, na večeru si objednávam VYPRÁŽANÉ Gordon Blue, alebo PRÍRODNÉ kuracie prsia, alebo Šalát s kuracím mäsom, alebo NECHCEM večeru (zaplatím len 10 €). 
Pozvánka je našej stránke, ale pozvánky budeme s Jožom Čižmárom posielať na známe adresy, hlavne cez E-maily a telefóny. Keď dostanete Email, alebo list, potvrďte prosím príjem pozvánky mailom alebo telefónom.  Prosím Vás zavolajte svojim priateľom, aby všetci vedeli, že 15.6.2019 je stretnutie, aby sa čím skôr prihlásili.

POZOR   POZOR  POZOR  POZOR  POZOR  POZOR POZOR  POZOR  POZOR
Odhlásiť sa môžete hocikedy, najneskôr však 7. júna, len u mňa, aby neboli zmätky. KTO SA NA STRETNUTIE PRIHLÁSI A NEPRÍDE, nasledujúci pondelok mi pošle zloženkou 10 € za jedlo, ktoré som objednal a zaplatil. Kto sa na stretnutie neprihlási a príde, je tiež vítaný, večeru doobjednáme a miesta bude snáď dostatok. Ale radšej sa všetci prihláste a ušetríme si zmätky.

Prosím, keď dostanete túto pozvánku, potvrďte jej príjem a prihláste sa čím skôr, aby ste nezabudli ako niektorí minulý raz. Nenechávajte si to na neskorší termín a nevyhovárajte sa, že neviete čo bude 15. júna ! ! ! Keď to bude potrebné, môžete sa odhlásiť. Zoznam prihlásených na stretnutie postupne zverejním na našej stránke jss59malacky.blogspot.com. Na stránke sú naše historické fotografie a reporty zo starých stretnutí.

 S pozdravom

Tono Mráz, 034 3903427, mobil 0903712438, mail mraz.anton@gmail.com, prípadne poštou na adresu Anton Mráz, 1. mája 29, 90101 Malacky
Jozef Čižmár, 02 64364251, 0905151325, mail j.cizmar5@upcmail.sk , prípadne poštou na adresu Jozef Čižmár, Homolova 13, 841 02 Bratislava   

P.S. Odhad, koľko sa nás tento rok zíde. Podľa zoznamu je nás asi 47 bývalých absolventov. Keďže máme dve možnosti, buď sa zúčastníme alebo nie, tak odhadujem, že sa nás zíde 47:2=24. Tak som zvedavý, ako mi tento odhad výjde.